/ بلاگ / کمال سرابندی

کمال سرابندی

5 آبان 1403 0
103بازدید
زمان مورد نیاز برای مطالعه 3 دقیقه

کمال سرابندی پژوهشگر، نویسنده و عضو شورای مشورتی ناسا که دارای 18 مدرک دکترا است. او یکی از شاخص‌ترین چهره‌های جهان در زمینه علمی به حساب می‌آید.

کمال سرابندی از طرف موسسات علمی به عنوان نابغه‌ترین فرد جهان شناخته می‌شود. او استاد مهندسی برق، علوم کامپیوتر و مدیر آزمایشگاه پرتوافشانی دانشگاه میشیگان آمریکا است. همچنین یکی از محققین و نام آوران جهان در ارتباط با اسباب آلات کنترل از راه دور و ماکرویو هستند. او اولین مخترع هواپیمای رادار گریز بدون سرنشین است.

زادروز کمال سرابندی 14 آبان 1335 در زابل واقع در سیستان و بلوچستان از محروم ترین مناطق ایران وابسته به طایفه سربندی است. خانواده پدری او در حال حاضر در کرج زندگی می‌کنند. وی تحصیلات کارشناسی خود را در دانشگاه صنعتی شریف سپری کرده است. پس از آن با ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در رشته ریاضیات کاربردی راهش را به سوی موفقیت‌های بیشتر هموار کرد و پی اچ دی خود را در مهندسی برق از دانشگاه میشیگان آمریکا دریافت و پله های ترقی را یکی یکی بالا رفت.

سرابندی در سال های 1980 تا 1984 در مرکز تحقیقات مخابرات ایران به عنوان مهندس ماکروویو مشغول به کار بود. او تاکنون مدیر اجرایی پروژه های تحقیقاتی بسیاری که وابسته به ناسا، آرو، آزمایشگاه پیشرانه جت، بنیاد ملی علوم، سازمان پروژه‌های تحقیقاتی دفاعی پیشرفته بوده، است. کمال سرابندی که یک روش علمی و عملی در فن مهندسی مایکروویو را بوجود آورده است که ظرفیت حوزه مایکروویو رادار را چندین برابر نموده و مورد استفاده قرار داده است. این یکی از پیشرفته ترین و دقیق ترین مدل های ریاضی بوده همچنین آقای سرابندی با استفاده از سیستم های جدید تجسس در اطراف کره زمین و فضای سبز اقدام کرده است.

وی دروس جدیدی را به جای درس‌های گذشته در دوره دکترا و فوق دکترا به کار می‌گیرد. سرابندی در آزمایشگاه پیشرانه جت مدیریت دو دانشمند، دوازده دانشجوی پی اچ دی و 2 دانشجوی فوق لیسانس که در آنجا مشغول به کارند را برعهده دارد.

در سال 1996 جناب دکتر کمال سرابندی موفق به دریافت جایزه در زمینه مهندسی الکترونیک و علوم کامپیوتری شد. همچنین او به عنوان اولین استاد سال در آمریکا شناخته می‌شود. وی دارای 18 مدرک دکترا در سه رشته علم ریاضی، علم رادارو علم الکترونیک است. از این رو از او به عنوان برترین چهره‌های علمی یاد می‌شود و از افتخارات کشورمان به حساب می‌آید.

در ژانویه 1997 کمال سرابندی توانست جایزه هنری راسل، نمایندگان دانشگاه میشیگان که از بالاترین جوایز است را دریافت کند. او همچنین جایزه آموزش عالی گروه مهندسی برق و علوم کامپیوتر در همان دانشگاه را به دست آورد. کمال سرابندی تاکنون فصول مختلفی را در کتب مختلف منتشر کرده است. او همچنین بیش از 170 مقاله را در مجلات مرجع به چاپ رسانده است. از دیگر افتخارات وی می توان به انتخاب او به عنوان سخنران برجسته وزارت آموزش و پرورش و علوم دولت فدرال آلمان و ارائه دهنده برترین مقاله در کنفرانس علوم آمریکا اشاره کرد.

در حال حاضر پروفسور سرابندی ریاست گروه علوم جغرافیایی و سنجش از راه دور انجمن مهندسین برق و الکترونیک در ایالت میشیگان آمریکا بر عهده دارد. همچنین ایشان عضو هیئت داوران سازمان فضایی آمریکا NASA در علوم و فنون زمین شناسی است.

سرابندی و جوایز

جایزه تعالی تیم دانشکده خانواده تد کندی در سال 2018؛
عضو انجمن پیشرفت Association علوم آمریکا AAAS در نوامبر 2016؛
جایزه دستاورد گروه ناسا در 15 ژوئن 2017؛
جوایزی که از دانشکده مهندسی دریافت کرد شامل: Stephen S. Attwood 2016-2015 است. این جایزه یکی از بالاترین افتخاراتی است که از طرف دانشکده مهندسی به یک عضو هیئت علمی اعطا می‌شود که کمال سرابندی افتخار آن را پیدا کرده است؛
در مه 2016 جایزه ممتاز فارغ التحصیلان را دریافت کرد؛
در سال 2013 جایزه آموزش اینترنت را بدست آورد؛
در سال 2010 از دانشگاه میشیگان جایزه افتخار دانشکده برجسته را از آن خود کرد؛
عنوان استاد مهندسی Rufus S. Teedale در ژانویه 2009؛
جایزه تحقیقات هامبولت از بنیاد الکساندر فون هامبولت آلمان در آوریل 2008؛
گواهی تقدیر از ناسا در مارس 2007 به دلیل مشارکت قابل توجه در علوم مرتبط با معماری اکتشاف قمری، دکتر مایکل گریفین، مدیر ناسا و سناتور هریسون اچ اشمیت رئیس شورای مشورتی ناسا؛
در اکتبر 2005 جایزه تشخیص دانشکده دانشگاه میشیگان برای کمک های برجسته به عنوان یک معلم، محقق و عضو جامعه دانشگاه.

دسته بندی مقالات
در ژانرها
در رده‌های سنی
جستجوهای پرتکرار
1 محصول
  • تایید و تکمیل خرید
    مجموع سبد
    0 تومان