بوروستنیک موشک پنهانکار و ترسناک روسی
یکی از ویژگیهای مهم موشک کروز بوروستنیک این است که از یک راکتور مینیاتوری هستهای بهره میبرد و این ویژگی موجب میشود تا به یک برد نامحدود دست پیدا کند.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه ۱۳ مهرماه امسال از آزمایش موفق موشک کروز «بوروستنیک» با پیشرانه هستهای خبرداد که این پیشرانه میتواند برد بینهایت را به ویژگیهای این موشک اضافه کند که بتواند ماهها منتظر دستور آتش بماند.
این موشک که با نام دقیق ۹ M ۷۳۰ بوروستنیک معرفی شده، هنگام پرواز بین ۹ تا ۱۱ متر طول دارد و ارتفاع پرواز آن نیز، ۵۰ تا ۱۰۰ متر از سطح زمین یا دریاست. برد پیشبینی شده برای موشک بوروستنیک، ۲۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر است.
بدنه این موشک از ۷ بخش ساخته شده است؛ دماغه با طراحی زاویهای، سیستم هدایت، سر جنگی متعارف یا هستهای، بالچههای متحرک، ورودی هوا، راکتور هستهای (انرژی الکتریکی موتوری که توربین را به حرکت در میآورد. پرتاب با کمک تقویتکننده موشک) و خروجی هوا یا اگزوز.
این موشک دو ویژگی اصلی دارد که عبارتند از؛ پنهانکاری و تهدید بودن. اول، پنهانکاری، این موشک قادر است در ارتفاع پایین پرواز کرده و استفاده از نوعی مسیر مداری، شناسایی توسط رادار و پدافند هوایی را به حداقل میرساند. دوم، این موشک میتواند در هر نقطه از روسیه باشد و قادر است خود را به هر نقطهای در قاره آمریکا برساند.
یکیدیگر از ویژگیهای مهم موشک کروز بوروستنیک این است که از یک راکتور مینیاتوری هستهای بهره میبرد و این ویژگی موجب میشود تا به یک برد نامحدود دست پیدا کند.
این موشک کروز میتواند سر جنگی متعارف یا هستهای را به سوی هر هدفی حمل کند و با اجرای مانور در حرکت مانع تاثیر سپرهای موشکی علیه این موشک میشود.
تصاویر ماهوارهای و حرکت هواپیماها و وسایل نقلیه اطراف سایت پرتاب این موشک از سایت پرتاب Pankovo نشان داده است که این موشک در فاصله بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹، ۱۳ تست ناموفق در این سایت داشته است.
همچنین، این موشک در سایت Nyonoska نیز که سال ۲۰۱۹ محل پرتاب آن نیز بود با یک حادثه همراه شد و موجب کشته شدن ۷ نفر شد.