/ بلاگ / تمدن شهداد و قدیمی ترین پرچم جهان

تمدن شهداد و قدیمی ترین پرچم جهان

18 مهر 1401 0
1,155بازدید
کویر لوت سرزمین اسرارآمیزی است. از کلوت ها و افسانه های پُر از جن و پَری اش که بگذریم، کمتر کسی فکرش را می کرد که در نزدیکی لوت یکی از قدیمی ترین تمدن های دنیا تشکیل شده باشد. اما کشف قدیمی ترین پرچم جهان از این منطقه، نام لوت را به تمدن کهن شهداد پیوند داد. قدیمی ترین درفش فلزی جهان، شباهت زیادی به درفش کاویانی دارد. درفشی که از حوالی کویر لوت در کرمان کشف شد و برگ تازه ای از تاریخ را رو کرد و حدود 6000 سال قدمت دارد.

این درفش قدیمی ترین پرچم جهان است که از یک صفحه با میله و لولا و دسته برنزی ساخته شده است و البته چون در این چند هزار سال زنگ زده شده به رنگ سبز مبدل شده است ولی در اصل نوعی درخشش فلزی داشته که آفتاب را باز می تابانده است.

روی آن، نقشی از یک نخل دیده می شود و درخت دیگر و 5 آدم کوچک و بزرگ که همه از بزرگان هستند و دو شیر و یک گاو کوهان دارد و چند مار شبیه مارهای تمدن جیرفت هم به چشم می خورند.

تمدن شهداد یکی از حلقه های گمشده بین تمدن شرق آسیا و بین النهرین است؛ تمدنی که مانند بسیاری از محوطه های باستانی فلات ایران سر از زمین بیرون آورده است اما کمتر از داشته هایش گفته شده و همچنان رمز و راز خود را در پهنه خاک مدفون کرده است.


شهداد مرکز ایالت آرات (کارمانیا، کرمان فعلی) بود که یکی از چند ایالات خودمختار امپراطوری عیلام به شمار می رفته و دارای اجتماعی شکل یافته و منسجم بود. علاوه بر حاکم و حکومت، دارای طبقات اجتماعی و اصناف بود.

کشف گورستان شهداد از مهم ترین اکتشافات باستان شناسی دوران معاصر است. از آنجایی که پیشینیان، بنابر اعتقادشان به اینکه بعد از مرگ در دنیایی دیگر محتاج آب و غذا و مسکن خواهند بود، تمامی متعلقات خود، از ظرف و لباس گرفته تا زیورآلات را با خود به گور می بردند. به علت جهت گردش خورشید گورستان های شهداد اغلب شرقی – غربی هستند. ساکنان شهداد، از افراد بزرگ و سرشناس خود از جمله حکمرانان و کاهنان، مجسمه هایی می ساختند و پس از فوت آنها، در هنگام تدفین آن را با اشیای دیگر در گور جای می دادند. در بین مجسمه ها، تعداد زیادی مجسمه زن نیز وجود دارد.
دسته بندی مقالات
در ژانرها
در رده‌های سنی
جستجوهای پرتکرار
1 محصول
  • تایید و تکمیل خرید
    مجموع سبد
    0 تومان