/ بلاگ / کشف سه جرم مخفی که به دور نپتون و اورانوس می‌چرخند
کشف سه جرم مخفی که به دور نپتون و اورانوس می‌چرخند

دانشمندان سه جرم آسمانی مخفی را شناسایی کرده اند که به دور نپتون و اورانوس می‌چرخند.

دانشمندان با استفاده از یک تکنیک تصویربرداری خاص، سه جرم آسمانی را که قبلاً هرگز دیده نشده بودند، در مدار نپتون و اورانوس کشف کردند که همگی قمر هستند.

به گفته دانشمندان، دو مورد از این اجرام به دور نپتون، دورترین سیاره منظومه شمسی،و یکی به دور اورانوس، هفتمین سیاره دورتر از خورشید می‌چرخند.

اورانوس در حال حاضر ۲۷ قمر تایید شده دارد و این قمر جدید، اولین قمری است که در بیش از ۲۰ سال گذشته در اطراف سیاره کشف شده و احتمالا کوچکترین آن‌ها با وسعت ۸ کیلومتر باشد و تقریبا ۶۸۰ روز طول می‌کشد تا به دور این سیاره بچرخد.

در همین حال، در میان قمر‌های جدید نپتون، "کم نورترین" قمر توسط تلسکوپ‌های زمینی رصد شد. ۱۴ قمر تایید شده برای نپتون وجود دارد، از جمله قمری به نام تریتون، که تقریباً به اندازه قمر ما است و حاوی آتشفشان‌های فعال است. با کشف جدید، تعداد کل قمر‌های نپتون به ۱۶ می‌رسد.

مرکز سیاره‌های کوچک اتحادیه بین المللی نجوم اخیرا اکتشافات جدید را اعلام کرده است. اسکات شپرد از مؤسسه کارنگی در واشنگتن گفت: سه قمر تازه کشف شده کم نورترین قمر‌هایی هستند که تا به حال در اطراف این دو سیاره غول پیکر یخی با استفاده از تلسکوپ‌های زمینی دیده شده اند. برای آشکار کردن چنین اجرام کم نوری نیاز به پردازش تصویر خاصی است.

ماهواره جدید اورانوس به طور موقت S/۲۰۲۳ U۱ نامگذاری شده است. اعتقاد بر این است که این ماه کوچکترین ماهی است که به دور این سیاره می‌چرخد.

در نهایت، S/۲۰۲۳ U۱ نامی از یک نمایشنامه شکسپیر، مطابق با قرارداد‌های نامگذاری قمر‌های اورانوس، داده خواهد شد.

شپرد S/۲۰۲۳ U۱ را در نوامبر سال گذشته با استفاده از تلسکوپ ماژلان در رصدخانه لاس کامپاناس دانشگاه علوم کارنگی در شیلی کشف کرد.

در دسامبر ۲۰۲۳، او مشاهدات بعدی را برای تأیید این کشف انجام داد. او از همین تلسکوپ برای کشف یکی از قمر‌های جدید نپتون استفاده کرد.

تیمی شامل دیوید تولین از دانشگاه هاوایی، چاد تروجیلو از دانشگاه آریزونا شمالی و پاتریک سوفیا لکاوا از دانشگاه کیندای به شپرد کمک کردند تا قمر دوم نپتون را تایید کند.

هر دوی این اجرام برای اولین بار در سال ۲۰۲۱ مشاهده شدند، اما به عنوان ماه‌های جدید سیاره تایید نشده اند.

درخشان‌ترین قمر جدید نپتون S/۲۰۰۲ N۵ نام و حدود ۲۳ کیلومتر عرض دارد. حدود ۹ سال طول می‌کشد تا به دور غول یخی بچرخد. در حالی که قمر دوم، S/۲۰۲۱ N۱، حدود ۱۴ کیلومتر عرض دارد و حدود ۲۷ سال به دور آن می‌چرخد

سه قمر تازه کشف شده دارای مدار‌های دور و "غیر مرکزی" هستند، به این معنی که مدار آن‌ها به دور سیاره هایشان کاملاً دایره‌ای نیست.

دانشمندان از بسیاری از تکنیک‌های تصویربرداری نوردهی فشرده برای اکتشافات این قمر‌ها استفاده کردند. آن‌ها اکنون امیدوارند که یافتن ماه‌های جدید به آن‌ها کمک کند تا تاریخچه منظومه شمسی را بیشتر درک کنند.


  • bita
  • 11:10 1403-1-25
  • 131
  • 0
ارسال دیدگاه
در ژانرها
در رده‌های سنی
جستجوهای پرتکرار
1 کالا
  • مجموع سبد
    0 تومان
    ثبت سفارش